Verkeersexamen

 

Instructies voor de school Even testen . . . Routekaart Filmpje van de route Examenapp Met welke regels krijg je te maken? Waaraan moet je fiets voldoen? Uitslagen
Het theoretisch verkeersexamen 2023 voor de regio Noord: maandag 27 maart.

Het praktisch verkeersexamen 2023 is voor Lelystad gepland in de week van 8 t/m 12 mei.


Verslag van het praktisch verkeersexamen 2021
Bron: Lelystad.nl

De startlocatie is gewijzigd van het Agoraplein naar de Hanzeborg in het Hanzepark. Naast de Hanzeborg kon er gebruik gemaakt worden van twee parkeerplaatsen, waardoor leerlingen van de verschillende scholen op aparte parkeerlocaties kunnen wachten. Wethouder Luc Baaten heeft op maandag 17 mei 2021 het startsein gegeven. Er deden 985 leerlingen van 26 basisscholen mee.

Veilig gedrag

Wethouder Luc Baaten: ”Het verkeersexamen is dé manier om te kijken of kinderen zich veilig kunnen bewegen in het verkeer. Bij het theoretisch verkeersexamen kunnen de leerlingen laten zien of zij de verkeersregels kennen en of ze zich bewust zijn hoe belangrijk het is om je veilig te gedragen in het verkeer. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk, want daar gebeurt het. Hier passen de kinderen niet alleen de theorie toe, maar kunnen zij ook laten zien wat veilig gedrag inhoudt in het echte verkeer. En dat is heel belangrijk, want we willen allemaal dat onze kinderen zich veilig in het verkeer begeven.”

Verkeersexamen

De kinderen leggen het praktisch verkeersexamen in principe af op hun eigen fiets. Voorafgaand aan het examen kunnen de ouders van de kinderen zelf hun fiets controleren aan de hand van de gegevens die te vinden zijn op de website: https://fietscheck.vvn.nl/
Leerlingen fietsen de examenroute individueel, waarbij op verschillende controleposten elke dag 5 studenten zijn vanuit de MBO opleiding van het ROC. De studenten zijn er ook voor ondersteuning bij de start om de leerlingen te beoordelen. Leerlingen die slagen voor hun verkeersexamen ontvangen een diploma.

Voorbereiding

Hoe vaker de leerlingen oefenen, hoe beter zij het ervan afbrengen tijdens het examen. Het is daarom belangrijk dat de leerlingen van tevoren goed worden voorbereid en ook de gelegenheid krijgen om de route te oefenen. Via de website van Veilig Verkeer afdeling Lelystad is de routekaart te bekijken of te downloaden.

Blijf op de hoogte van het praktisch verkeersexamen in Lelystad en abonneer u op de nieuwsbrief:

Het verkeersexamen is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.

Het praktisch verkeersexamen wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Reacties gesloten.