Verslag Rij Vaardig

uit de Nieuwsbrief 16-04-2024 van Lelystad:

Opfriscursus Rij Vaardig voor ouderen

Op 10 april heeft wethouder Piet van Dijk de deelnamecertificaten uitgereikt bij de cursus Rij Vaardig in Lelystad. De cursus Rij Vaardig, georganiseerd vanuit Veilig Verkeer Lelystad, heeft op 9 en 10 april ouderen de kans geboden hun inzicht, kennis en vaardigheid in het verkeer te testen. Onder andere door een theoriecursus en een autorit met de rijinstructeur bood inzicht in hoe goed de rijvaardigheid op dit moment is. Ouderen kregen aan het eind van de cursus een advies en een deelnamecertificaat uitgereikt.

Rij Vaardig

Rij Vaardig had deze editie maar liefst 60 deelnemers. Op 9 april startte de cursus ‘s avonds met het opfrissen van de theoretische kennis. De volgende dag werd deze kennis getoetst en bestond de dag uit een autorit onder begeleiding van een rijinstructeur. Daarnaast was er voor de deelnemers de mogelijkheid om een oogtest en een reactietest te doen.

Mooi initiatief

Verkeer is hedendaags veel sneller en complexer van 60 jaar geleden. Naarmate men ouder wordt, worden reflexen trager, zintuigen minder en gewoontegedrag neem de rijtaak over, terwijl de verkeersregels constant veranderen. Rij Vaardig is een mooi initiatief vanuit Veilig Verkeer Lelystad. Het biedt inwoners van Lelystad in de pensioenleeftijd de mogelijkheid om op verantwoorde wijze te kijken hoe het staat met inzicht, kennis en vaardigheid in het verkeer. De volgende editie vindt plaats in oktober.

Reacties zijn gesloten.